Vermiculita exfoliata

Vermiculita este un material natural din gama silicatilor care se amesteca cu un liant special, obtinandu-se astfel un material dur comercializat sub forma de placi sau caramizi.
Placile din vermiculita sunt placi izolatoare pe baza de minerale care au în componenta ioni de fier, magneziu si silicati. Aceste placi sunt create pentru izolarea suprafetelor expuse la temperaturi ridicate de pâna la 1100° C , pot fi expuse si la flacara, asigurand astfel si o izolatie termica si o izolatie ignifuga.

Solicita oferta

Detalii despre vermiculita exfoliata

Vermiculita este un membru al filosilicatilor sau stratul grupului silicat. Este un complex de magneziu, aluminium si silicati de fier.

Numele "vermiculita" este un derivat din latina al cuvantului "vermicularis" (in forma de vierme) datorat formei strâmbe si lungimii coloanelor create
in momentul încalzirii bruste a cristalelor mari , ce elibereaza apa de cristalizare.

Exfolierea ( peeling de exfoliere ), i.e. expansiune multipla în timpul încalzirii , este un proces de dilatare termica prin care apa de cristalizare din spatiul inter-laminar se transforma în abur si mareste acest spatiu de mai multe ori separând straturile laminare unul de altul .

Formula generala de mai jos reprezinta o formula tipica, care a fost calculat pe baza analizelor 65 vermiculit, unde elementele din primul set de paranteze reprezinta stratul de ioni schimbabil iar elementele din al doilea set de paranteze contin cationii stratului octaedrice , elementele din cadrul suporturilor continând stratul tetraedric.

(Na0.21,K0.39,Mg,0.19,Ca0.136H2O)
(Mg5Fe+20.2Fe+30.8) [Si5.5,Al2.5,O20] (OH)4,

În 2004 , Compania Grena o . s . a introdus prima tehnologie vermiculit exfoliere ca prima companie industriala din Republica Ceha si Republica Slovaca .
Capacitatea liniei - 2 tone pe ora . Livrare posibila si exfolierea a tuturor tipurilor de vermiculita .

Aplicabilitatea vermiculitei

  • procesarea vermiculitei in materiale non-combustibile si placaje rezistente la foc
  • industria metalurgica - materiale de ambalaj izoterme pentru metale topite
  • industria auto - fabricare de frâne si garnituri de ambreiaj
  • industria de constructie - betoane usoare, betoane termoizolante pentru structuri de înot descoperite, tencuieli termice de izolare , tavan si podea backfills
  • fabricarea betonului refractar
  • industria ceramica
  • agricultura - ca aditiv in amestecurile de îngrasaminte
  • horticultura - semanat
  • creaza un mediu perfect pentru incubarea oualor de reptile

Detalii tehnice

Finete (mm) Densitate (kg/m3)
Micron 0,250 - 0,710 110 - 130
Superfina 0,355 - 1,000 95 - 120
Fina 0,710 - 2,000 80 - 95
Medium 1,400 - 4,000 75 - 85
Mare 2,800 - 8,000 65 - 75